štvrtok 25. decembra 2014

Voda života ako výklad a naplnenie proroctiev



Vzhůru! Všichni, kdo žízníte, pojďte k vodám! Izaiáš 55,1



Ten, který seděl na trůnu, řekl: "Tomu, kdo žízní, dám napít zadarmo z pramene vody živé." Zjevení 21,5.6



    Rosu dejte, ó nebesa!

    I my také volejme;

    aby Kristus Pán pomoc nesa,

    přišel k nám, srdečně žádejme.

-         70,3 –


Prameň vody živej. Vieme, čo to vlastne je? Možno poviete: „Božie Slovo“. Hmmm, lenže dnes už vykladá Božie Slovo ktokoľvek. I falošný prorok s Bibliou v ruku sa môže tváriť, že káže či vykladá Božie Slovo. Neznamená to však, že prináša vodu života.

V živej vode je život. Cestou, pravdou a životom je Ježiš. (Jn 14:6) Ide teda o vodu, ktorú prináša Ježiš.

Ježiš priniesol výklad a naplnenie proroctiev Starého zákona, On Sám bol jeho stelesnením. Bol vodou, ktorá bola pred očami Židov. Mali z Neho piť, teda počúvať Ho. Bol realitou Božieho Slova. Všetky Jeho Slová boli teda tiež vodou života.

Pri Druhom príchode znova prichádza Ježiš a znova prináša vodu živú. Veriaci sú smadní po poznaní Boha, po poznaní toho, čo Boh chystá, čo bude v budúcnosti. Chceme vedieť Boží plán. Vodou živou dnes je výklad a naplnenie proroctiev Nového zákona, vrátane knihy Zjavenie.

Voda živá teda nie je litera Písma, ktorá je zapečatená a je proroctvom. Nerozumieme jej, alebo jej rozumieme iba čiastočne. Vodou živou je Duch Božieho Slova, teda výklad Slova a naplnenie. Ide o naplnenie proroctva. Písmo, ktoré je otvorené a ktorému rozumieme.

Mojžišov zákon bol proroctvom, obrazom a tieňom, ktoré viedlo k Ježišovi pri Prvom príchode. V čase Ježišovho Druhého príchodu sú obrazom a tieňom proroctvá Nového zákona.

Prichádza Duch Pravdy (Jn 14:17 a 25) a vysvetľuje nám všetko čo Ježiš povedal. Prináša živú vodu, z ktorej keď sa napijeme, tak už nebudeme žízniť. Prináša pravdivý výklad a ukazuje i naplnenie všetkých proroctiev, ktoré Ježiš pri Prvom príchode vyslovil a ktoré sa napĺňajú pri Jeho Druhom príchode. (Zj 10:1-2)

Túžime po živej vode a vieme čo to vlastne je?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára